Шановні колеги,

 

Вийшов черговий (31)  випуск збірника «Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова. Серія 22. Політичні науки та методика викладання соціально-політичних дисциплін». Це фаховий у галузі політології журнал категорії "Б"

 

 З організаційних питань просимо звертатися за електронною поштою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.">sj.politicalsciences@gmail.com

 

 

НАУКОВОМУ ЧАСОПИСУ НПУ ІМЕНІ М.ДРАГОМАНОВА СЕРІЯ 22 ПРИСВОЄНО КАТЕГОРІЮ «Б» У ПЕРЕЛІКУ ФАХОВИХ ВИДАНЬ УКРАЇНИ

НАУКОВОМУ НПУ ІМЕНІ М.П.ДРАГОМАНОВА СЕРІЯ 22 ПРИСВОЄНО КАТЕГОРІЮ «Б»

  

У ПЕРЕЛІКУ ФАХОВИХ ВИДАНЬ УКРАЇНИ.

 

Djarnal


На якісно новий етап розвитку виходить кафедральний Збірник наукових праць «Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 22. Політичні науки та методика викладання соціально-політичних дисциплін»*. Рішенням Міністерства освіти і науки України збірнику, який вже більше 10 років включено до переліку наукових фахових видань України з політичних наук, тепер присвоєно вищу категорію - «Б» (наказ № 886 від 02.07.2020). «Науковий часопис…» оновлено до сучасних вимог Порядку формування Переліку наукових фахових видань України (наказу МОН України № 32 від 15 січня 2018 р.).

Дякуємо керівництву та членам редакційній колегії усіх років, незалежним рецензентам, науковцям, співробітникам видавництва та бібліотеки, авторам – усім, хто сприяв розвитку друкованого періодичного видання кафедри політичних наук НПУ імені М.П.Драгоманова! Сподіваємося зміцнювати та посилювати цю важливу наукову традицію.

 

Запрошуємо до співпраці українських і зарубіжних політологів, докторантів, аспірантів, магістрів – усіх, кому не байдужа політична наука та політологічна освіта в Україні!

 

 

*Для довідки:

Збірник наукових праць «Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 22. Політичні науки та методика викладання соціально-політичних дисциплін» засновано у 2008 році (свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації Серія КВ № 13895-2869Р від 22.04.2008 р.).

 

Як фахове видання Збірник затверджений Президією ВАК України від 10.03.2010 за №1-05/2 (політичні науки); перезатверджено 13.07.2015 р. (протокол № 747).

 

За ці роки було видано 28 випусків друкованого видання.

 

Збірник заснувала перший в Україні доктор політичних наук, професор, академік УАПН, завідувач кафедри політичних наук НПУ імені М. П. Драгоманова Ольга Володимирівна Бабкіна. Спільними зусиллям редакційна колегія зосередила увагу авторів і читачів видання на актуальних проблемах політичного життя суспільства, концептуальних питаннях політології, її методологічних принципах, ролі в системі гуманітарних знань.

З 2020 року головний редактор видання ‒ Тетяна Валеріївна Семигіна, доктор політичних наук, професор, член Національного агентства кваліфікацій, донедавна проректор з наукової роботи Академії праці, соціальних відносин і туризму,викладач Школи охорони здоров'я НаУКМА. Тетяна Валеріївна відома в Україні та за її межами, авторка та співавторка понад 300 наукових та навчальних праць, співредактор міжнародного наукового журналу «Social Policy and Social Work in Transition». Дослідниця вивчає актуальні проблеми соціальної політики, сучасних медіа та соціально-політичних технологій, процесів глокалізації, глобалізації та їх політичних наслідків.

 

Системну та якісну роботу наукового видання продовжують забезпечувати штатні співробітники університету та професори провідних навчальних і наукових інститутів України - фахівці з актуальних питань історії політичних вчень, теорії політики і політичної освіти, порівняльної політології, політичної аналітики і прогнозування (О. В. Бабкіна, В. П. Горбатенко, О. В. Новакова, Н. А. Латигіна, М. А. Остапенко, Ю. Ж. Шайгородський та ін.).

До складу редакційної колегії збірника наукових праць «Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 22. Політичні науки та методика викладання соціально-політичних дисциплін» входять вчені, які мають науковий ступінь з політичних наук та публікації у виданнях, включених до Web of Science Core Collection та/або Scopus, розділи монографій, видані міжнародними видавництвами, що належать до категорій «A», «B» або «C» за класифікацією SENSE (Т. В. Андрущенко, О. В. Батрименко, В.С.Литвин, Г. І. Зеленько, М. Ф. Головатий, Г. В. Шипунов, І. А. Побочий та ін.). Залучені відомі зарубіжні вчені, які вивчають політичні проблеми: президент Інституту політичних досліджень Японії, професор Рей Шираторі,директор Інституту політології та міжнародних відносин Ланьчжоуского університету Ван Цзиньго, професор факультету права та міжнародних відносин Грузинського технічного університету Аміран Хевцуріані, Віце-президент Академії наук Молдови, науковий консультант Інституту правових, політичних та соціологічних досліджень, професор факультету журналістики та масових комунікацій Молдавського державного університету Віктор Морару, заступник декана факультету політичних наук, філософії та комунікаційних наук Тімішоарського західного університету Мезарош Клаудіу та ін.

 

Збірник наукових праць «Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 22. Політичні науки та методика викладання соціально-політичних дисциплін» присвоєно ISSN-номер (ISSN print 2411-1287); кожному опублікованому матеріалу присвоюється міжнародний цифровий ідентифікатор DOI. Журнал розміщується на платформі «Наукова періодика України» в Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського НАН України. Веб-сторінка видання розміщується на вебсайті університету, де розкриті політика збірника; склад редакційної колегії; процедура рецензування та дотримання редакційної етики; порядок оформлення та подання публікації для оприлюднення; повні тексти статей; кожна публікація супроводжується розширеною анотацією англійською та українською мовами (не менш як 1800 знаків). Видавець забезпечує якісне незалежне рецензування поданих для публікації матеріалів вченими, які здійснюють дослідження за спеціальністю і мають публікації у фахових виданнях (в т.ч. у закордонних виданнях, включених до Web of Science Core Collection та/або Scopus тощо).

 

Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова. Серія 22. – наукове видання з відкритим доступом. Користувачам надано дозвіл безоплатно читати, завантажувати, роздруковувати, посилатися на повні тексти статей.

 

Збірник наукових праць «Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 22. Політичні науки та методика викладання соціально-політичних дисциплін» публікує результати сучасних наукових досліджень з історії політичних вчень, загальної теорії політики, проблем політичної модернізації та демократизації, прикладної політології, політичної комунікації, політичного прогнозування тощо. Часопис популяризує досягнення науковців, педагогічний досвід вітчизняних і зарубіжних вчених в галузі політології, сприяє ознайомленню громадськості з результатами дисертаційних досліджень.

 

   

Опитування  

Шановні студенти! Що найбільше приваблює вас у навчально-виховному процесі, організованому кафедрою політичних наук?

Високий фаховий рівень викладачів - 28.6%
Дружня, тепла атмосфера навчання - 32.9%
Використання нетрадиційних та інтерактивних методів навчання - 10%
Надзвичайно нерозвідана і притягуюча глибина найцікавішої науки в світі - політології - 28.6%

Total votes: 70
The voting for this poll has ended on: 31 трав. 2017 - 00:00
   
© ALLROUNDER

Використання матеріалів сайту можливе лише при згоді адміністрації порталу та активного посилання.
Всі права захищено!

Сайти, які підтримуються службою порталу
НПУ імені М.П.Драгоманова
Факультети
Інженерно-педагогічний факультет :: Історичний факультет :: Факультет іноземної філології :: Факультет інформатики :: Факультет менеджменту освіти та науки :: Факультет мистецтв імені Анатолія Авдієвського :: Факультет педагогіки та психології :: Факультет політології та права :: Факультет природничо-географічної освіти та екології :: Факультет психології :: Факультет соціально-економічної освіти та управління :: Факультет спеціальної та інклюзивної освіти :: Факультет української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка :: Факультет фізичного виховання, спорту і здоров`я :: Факультет філософії та суспільствознавства :: Фізико-математичний факультет
Кафедри
Кафедра педагогчної творчості :: Кафедра педагогіки, теорія та історії педагогіки :: Кафедра методики викладання російської мови та світової літератури :: Кафедра етики та естетики :: Кафедра управління та євроінтеграції :: Кафедра філософії :: Кафедра інформатики
Персональні сайти
Андрущенко В.П. :: Бех В.П. :: Жалдак М.І. :: Борисенко В.Й. :: Франчук В.М. :: Франчук Н.П.
Інші сайти
Асоціація випускників :: Система управління електронними курсами НПУ :: Система управління електронними курсами інституту інформатики :: Система управління електронними курсами інституту інформатики (студенти) :: Простір гуманітарної комунікації :: Лабораторія археологічних досліджень :: Кабінет-музей М.П.Драгоманова :: Україна і становлення конституціоналізму в Європі :: Центр культури. НПУ